Korpligan

fredag 24 juli 2015

Island!

Jag är nu tillbaka efter 18 fantastiska dagar på Island. Det kommer att ta ett tag att samla alla intryck och gå genom alla bilder. Räkna därför med att det blir ett antal blogginlägg från Island den närmaste tiden.

Vi hyrde en bil och åkte runt Island. Att resa runt Island i bil är något som alla borde få möjlighet att göra. Landskapet är helt fantastiskt och mycket varierande. Vattenfall, höga berg, glaciärer, vulkanisk aktivitet, hav, stränder och inte minst massor av fåglar tävlade hela tiden om uppmärksamheten.

Vi såg totalt 69 fågelarter under resan vilket vi var  nöjda med. Det låter kanske inte så mycket, men det häckar enligt uppgift 77 arter på Island. Det är med andra ord inte för artrikedomen man åker till Island. Mängden fågel är däremot fantastisk och fotolägena var många och bra.

 Man kan tycka att vi borde sett det mesta på 18 dagar men faktum är att vi nog bara skummat på ytan, det finns massor med fågellokaler, fantastiska landskap och annat som vi helt enkelt inte hann med. I efterhand kunde vi  konstatera att det också hade varit bra att lägga lite mer tid vid en del stopp som exempelvis Myvatn. Totalt blev det 375 mil i bilen.

Nedan är fyra landskapsbilder från Island.

Ha det bra Lars

Skogarfoss, södra Island

Utsikt från Vestmannaöarna, södra Island

Dimman sveper ner över bergen, Vatnsnes norra Island


Hekla på södra Island är en av Islands mest aktiva vulkaner. Hekla har haft cirka 20 utbrott sedan 1100 talet.